skip to Main Content

Mindfulness: een training in aandacht

Herken je dit, dat je piekert over gebeurtenissen die eigenlijk al voorbij zijn of dat je voortdurend gesprekken voert in  je hoofd over wat je nog moet doen  of wat  zou kunnen gebeuren in de toekomst. Je gedachten blijven maar malen, waardoor je het contact kwijt raakt met wat zich hier en nu afspeelt?

Als we onze aandacht er niet echt bij hebben, leven we op de automatische piloot. Wanneer je  meer in het hier en nu leeft, ben je werkelijk aanwezig in jouw leven en ontstaat er meer ruimte en energie.

Mindfulness is een van de werkvormen die de "Praktijk voor bewust leven" van Joke van Marrewijk hanteert.

Waar richt mindfulness zich op?

In Mindfulness richten we ons op het opmerkzaam zijn naar waarheen onze aandacht gaat. We trainen onszelf  om vanuit een milde, open houding op te kunnen merken wat er nu te ervaren  is.

Mindfulness richt zich niet op het stoppen van het denken, want gedachten kunnen we niet tegenhouden, die komen en gaan, dat is de aard van onze geest.
Mindfulness leert je ook om je automatische piloot (waar je vaak ongemerkt op overschakelt), waar te nemen. Door je hiervan bewust te zijn, ben je in staat om zelf het roer weer in eigen handen te nemen.
Het doel  van de training is te leren meer in het hier en nu te zijn, zonder het anders te willen hebben dan het op dit moment is. We doen dit vanuit een basishouding van: niet oordelen, loslaten, geduld, acceptatie en mildheid.

Wie zijn gebaat bij mindfulness trainingen?

De training is geschikt voor iedereen die:

  •     Meer rust en ruimte in zijn/haar leven wil ervaren en minder stress
  •     Anders om wil gaan met sombere gevoelens en piekergedachten
  •     Meer plezier wil ervaren in het contact met anderen
  •     Fysieke pijn en ongemakken beter wil leren hanteren
  •     Bewuster en met aandacht in het leven wil staan

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Meld je dan nu aan voor
de mindfulness nieuwsbrief.

Wat levert de mindfulness training je op?

De mindfulness training geeft handvatten om met de wisselende ‘weersomstandigheden’ van het leven om te gaan. Je leert om je niet mee te laten slepen met onrustige gedachten en spanningsvolle situaties.
Mindfulness vergroot je zelfinzicht en dit kan leiden tot acceptatie van jouw mogelijkheden en beperkingen.
Leven met aandacht, maakt je meer bewust, het helpt je te ontspannen, het geeft energie en bevordert je gezondheid.
Onderzoeken wijzen uit dat mindfulness effectief is bij klachten ten gevolge van stress.

Voor meer informatie over de mindfulnesstrainingen kun je altijd contact met mij opnemen.

Mindfulness trainingen en Workshops

Mindfulness kennismaking training in Den Haag

Mindfulness Kennismaking

In een kennismakingsbijeenkomst wordt een korte uitleg gegeven wat mindfulness is. Daarnaast kun je door oefeningen te doen zelf gaan ervaren wat mindfulness voor je doet.
Lees Meer
Mindfulness basistraining

Mindfulness Basistraining

De basistraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten en een stiltedag. Elke bijeenkomst bestaat uit een korte theoretische inleiding, daarnaast wordt er vooral praktisch geoefend.
Lees Meer
Mindfulness Themabijeenkomsten

Mindfulness Themabijeenkomst

Een Themabijeenkomst is bedoeld als een verdieping van de vaardigheden die je al geleerd hebt. Je oefent met verschillende aandachtsoefeningen aan de hand van telkens een ander thema.
Lees Meer
Training Mindfulness en Communicatie

Mindfulness & Communicatie

In deze training van 4 bijeenkomsten staat het mindful communiceren centraal. Je oefent in het verdiepen van je vaardigheden, toegespitst op de interactie met jezelf en de ander.
Lees Meer
Training Mindful aan het werk

Mindful aan het werk

In een workshop mindful aan werk krijg je praktische handvatten aangereikt om je aandacht te leren richten en in het hier en nu te zijn. Hierdoor ben je in staat effectiever en efficiënter te werken.
Lees Meer
Individuele Mindfulness training

Individuele Mindfulness training

Het is ook mogelijk een individueel mindfulness traject te volgen. Je volgt dan het programma van de basistraining in 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.
Lees Meer

Locatie mindfulness trainingen

De mindfulness trainingen worden in Wateringse Veld (Den Haag) gegeven. Individuele trainingen zijn ook mogelijk op mijn praktijkadres in Delft. Voor grotere groepen is het mogelijk om training op uw locatie te geven. Zie verder de contactpagina voor gedetailleerde informatie

Back To Top
×Close search
Zoeken