skip to Main Content

Na tien jaar met plezier gewerkt te hebben in de reguliere welzijnssector kreeg ik steeds meer interesse om me te ontwikkelen in de complementaire (aanvullende) zorg. Dit gaf een bijzondere wending aan mijn leven. Het volgen van verschillende opleidingen en trainingen en een intensief zelfonderzoek naar wie ik wezenlijk ben, heeft mijn leven enorm verrijkt.
Het zelfonderzoek heeft me ervan bewust gemaakt dat ik geen invloed kan uitoefenen op wát er gebeurt in mijn leven, maar wel op hóe ik hiermee omga. Erkennen van gevoelens en ervaringen is een belangrijk punt van aandacht voor mij. In het leren accepteren dat sommige situaties niet te veranderen zijn, ligt mijn grootste uitdaging! De kennis en de ervaring die ik de loop der jaren heb opgedaan zijn mijn leidraad in mijn werkwijze als mindfulnesstrainer.

Vanaf 1988 tot 2018 heb ik als zelfstandige een praktijk gevoerd in natuurgeneeskunde, coaching, counseling en lichaamsgericht werken.
Op dit moment werk ik alleen nog als mindfulnesstrainer individueel en in groepen.

Joke van Marrewijk - Mindfulness trainer

Opleidingen en trainingen

 • Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates in Bloemendaal (HBO)
 • Basisopleiding Haptonomie (Frans Veltman)
 • School voor Imaginatie (Jan Taal)
 • Cranio Sacraal Therapie en Somato Emotional Release (Upledger)
 • Stresscounseling (SCN)
 • Mindfulnes Basistrainers Opleiding (See True ).Voortdurend volg ik allerlei nascholingen op het gebied van Mindfulness, zoals: mindfulness en compassie, mindfulness en communicatie, deep listening, mindfulness en geweldloze communicatie, mindfulness en ouderen, mindfulness en verlies, breath work bij chronische pijn en ziekte en andere aanvullende workshops.
 • ACT Acceptance Commitment Therapie, Gijs Jansen (See True)
 • Cursussen en opleidingen in massagetechnieken zoals: Voetreflexmassage, Stoelmassage, Breusßmassage, Hot Stone massage, Klassieke massage, Ontspanningsmassage, Meridiaanmassage.
 • Tevens heb ik trainingen en workshops gevolgd in: Systemisch Coachen, Oplossingsgericht Coachen, Geweldloze Communicatie, Past Reality Integration PRI, Rouwverwerking EKR.

Werkervaringen

 • Mindfulnesstrainer, 2011 tot op heden
 • Praktijk als Natuurgeneeskundig therapeute, Lichaamsgericht werker en Counselor, 1988 tot 2018
 • Docente Imaginatietechnieken aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates, 2000 tot 2007
 • Docente Voetreflexologie aan de School voor Massage in Amsterdam, 1990 tot 2000
 • Docente Voetreflexologie en Natuurgeneeskunde aan enkele Volkshoge Scholen en Educatieve Centra, 1988 tot 2000
Back To Top
×Close search
Zoeken